Karma Kip 1

Published on juni 11th, 2018

Zo is het leven in de termietenheuvel, een uiterst intelligent georganiseerde samenleving, die wreed, onheilspellend en weerzinwekkend is. De discipline is meedogenloos en iedereen onderwerpt zich eraan, zonder de achtergrond en de redenen van de leefregels te kennen. Er heerst tirannie en de oppergoden van de maatschappij eisen steeds meer: het is nooit genoeg. Het leven in de insectenstad is een ware hel. De termieten hebben hun gezicht, ogen en geslacht ingeleverd om hun leiders tegemoet te komen.
Arbeid is het allerhoogste en allerbelangrijkste. De wereld is een groot Bosplan, alles en iedereen werkt aan de infrastructuur van de termietenheuvel.

Zo is het leven in dit eigentijds Magnitogorsk, met eindeloze rijen identieke huizen bestemd voor eindeloze rijen identieke mensen die zich voorovergebogen naar de grond kijkend met grote stappen naar de parkeergarage banen en ‘s avonds in precies dezelfde parkeergaragesmodus weer huiswaarts keren.
Prototypes zijn het, hun leven is niet meer dan de de organisatie van leefgewoontes. Tot ze afsterven in een tergend proces van dodelijke saaiheid.
En uitgerekend hier ging ik wonen.

De Karma Kip is een storytelling feuilleton. Elke overeenkomst met bestaande personen en gebeurtenissen berust op fantasie van de schrijver en de lezer. De spanning tussen realiteit en verzinsel is een verteltechniek.

Reageer

Laat hier een reactie achter