De Karma Kip 3

Published on juni 23rd, 2018

Om vijf uur ‘s morgens laat de haan van de kinderboerderij even verderop, luid kakelend weten dat we wat hem betreft kunnen beginnen met de dag. Even later trekt de eerste metrotrein een geluidsspoor door de vroege ochtend; dan volgt het oorverdovend tromgeroffel van de vuilniswagen waarin de vuilcontainers worden leeggekiepert, hier recht beneden aan de voet van de toren, en de meedogenloze beat van het heien even verderop, afgewisseld met het woedend geraas van de bladblazers en rondtollende grasmaaimachines, daarna komen de blaffende honden en hun roepende bazen op, en dan volgt een koor van kinderen op weg naar school, begeleidt door het geratel van hun fietsjes. Op zondag blijven veel geluiden weg, maar dan is er de Ghanese kerk even verderop, op een grasveld tussen galerijflats, waar men in de vroege ochtend de Here looft met gezang en gejubel. En de stem van de omroepster galmt om de drie minuten over het perron van het verlaten metrostation. Beste reizigers!

De Karma Kip is een storytelling feuilleton. Elke overeenkomst met bestaande personen en gebeurtenissen berust op fantasie van de schrijver en de lezer. De spanning tussen realiteit en verzinsel is een verteltechniek.

Reageer

Laat hier een reactie achter