Pop up resto

Published on december 14th, 2015

Een solo-diner-voorstelling? Een pop up resto? Dat maakt hongerig van nieuwsgierigheid. ‘Jolie Cuisine’ is een voorstelling, waarin het publiek een klassiek Frans viergangendiner krijgt voorgeschoteld én een kijkje in de keuken krijgt van een vriendelijke maar, gaandeweg, wanhopige gastvrouw.
Suzanne Bakker speelt de rol van de dochter van een chefkok met dorst. Ze adoreert haar ouders, die er alles voor over hadden om van hun restaurant een succes te maken. Gaandeweg de voorstelling kraakt het aan de oppervlakte van deze bewondering en worden de barsten zichtbaar in de relatie tot haar beide ouders, maar vooral de verstandhouding tot haar vader. En terwijl het ijs scheurt onder haar voeten, toont ze tegelijkertijd de parallel tussen haar en de man die ze zo tegen de klippen op bewondert. Het verhaal is boeiend en onontkoombaar, Suzanne speelt de pannen van het dak, maar het is toch vooral de setting en vormgeving die de voorstelling aangrijpend en geestig tegelijk maakt. Trudie Lute tekende voor de regie en haar signatuur maakt deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.
We gaan eten in een familierestaurant naar Franse traditie, Jolie Cuisine, een bouchon met een dagmenu. We worden door de charmante gastvrouw hoffelijk ontvangen, ze wijst ons onze plek, we schuiven aan, krijgen een glaasje kir, toasten met elkaar en zitten in de val. Vier verrukkelijke gangen lang, met een fles wijn op tafel. De avond staat bol van Lutiaanse originaliteit. Een recensie aan de muur wordt een teken aan de wand en muziek uit de keuken de voorbode van groot naderend onheil. En poppenkast zal nooit meer poppenkast zijn.
Deze voorstelling dient gezien te worden!

http://theaterstraat.com/projecten-2/lopende-projecten/jolie-cuisine/

Publiciteitsfoto: Jean van Lingen

Reageer

Laat hier een reactie achter