Rosenthal gaat op hackerjacht

Published on april 5th, 2011

De ene held is de andere niet. Terwijl Marco Kroon slim de media bespeelt en zichzelf als een onstuimige Pietje Bell positioneert, staat de Nederlandse regering te trappelen van ongeduld om die andere held, Rop Gonggrijp, uit te leveren aan de Verenigde Staten. Met een puntzak over z’n kop het vliegtuig in – daar zijn we vanaf. De V.S. hebben nog niet eens om Gonggrijp zijn hoofd gevraagd en er ligt nog niet eens een aanklacht, maar het enthousiasme om zich van deze lastpak te ontdoen, liegt er niet om.

Marco Kroon plaatst zichzelf in de traditie van prins Bernard en zijn collega schuinmarcheerders: hoeren en snoeren en af en toe een mensenleven redden, dat is nou precies de VOC-mentaliteit waar onze Jan Peter destijds op doelde. Te hard rijden, drugs dealen en prat gaan op seksueel wangedrag, kortom: jezelf boven de wet plaatsen, dat is het privilege van èchte helden.

De regering te slim af zijn, eerlijk zijn en opkomen voor democratie en mensenrechten, daar houden Nederlandse gezaghebbers niet zo van. In plaats van trots op zo’n man te zijn en op voorhand hem de bescherming te geven die hij verdient, kan Rosenthal niet wachten om zich van deze intelligente man te ontdoen. Rosenthal zegt ook niet bekend te zijn met de omstandigheden waaronder die andere held, Bradley Manning, gevangen zit. Kennelijk leest hij geen kranten en is hij ook niet bekend met het fenomeen internet. Gelukkig maar. Als hij het wel zou weten, zou hij Gonggrijp hoogstpersoonlijk en per omgaande zelf naar de V.S. brengen.

Reageer

Laat hier een reactie achter