Marjolein Houweling over ‘Andermans Ogen’

Published on september 3rd, 2010

Alleen een eenling kan de wereld veranderen

Kijken met een andere blik geeft zicht op een andere waarheid. Dat is de gedachte achter mijn nieuwe boek Andermans ogen. Andermans ogen is een manier van leven. Charly van Straaten, de hoofdpersoon, leeft tegen de stroom in en daardoor is ze in staat om te kijken met de ogen van een buitenstaander. Omdat ze een heel andere kijk heeft op het leven, kan ze creatief en origineel zijn en ontsnappen aan alledaagse vanzelfsprekendheid. Door haar levenswijze kan ze het mysterie van een bekende cold case uit de jaren zeventig, de dood van fotomodel Tijgerlelie, vanuit een compleet ander perspectief benaderen.

In het boek worden verschillende genres vermengd. Andermans ogen is een ideeënroman, een liefdesrelaas en thriller in één. De verschillende genres staan symbool voor de verschillende stemmen in Charly’s hoofd, die soms volwassen zijn, soms kinderlijk; soms ontroerend en soms sentimenteel, soms sprookjesachtig en soms gruwelijk.

De schrijfvormen smelten samen naarmate de verhaallijnen meer en meer verstrengeld raken en uiteindelijk samenvloeien tot een geheel.

Reacties

Reageer

Laat hier een reactie achter