BijlmerBoeddhaBlues

Published on september 1st, 2010

De Bijlmer – geen probleemwijk maar een swingende stad.

Het verhaal van ‘Andermans Ogen’ speelt zich af in de Bijlmermeer. Niet de Bijlmermeer van de media, met schietpartijen en kapotte bellenborden, maar de Bijlmer zoals hij ├Ęcht is. Een wijk vol vrolijke anarchie, met zorgzame buurtbewoners, veel groen, ruimte, overal swingende muziek en toonaangevende architectuur. Charly maakt de Bijlmerramp als ooggetuige mee en is daar nog altijd meer van onder de indruk dan ze zich realiseert.

Charly ziet met groeiende bezorgdheid hoe onze samenleving het spoor bijster raakt en politiek en bedrijfsleven de mensen het leven zuur maken in plaats van dat ze een visie ontwikkelen waar mensen iets mee kunnen. Ze ziet elke dag met eigen ogen hoe fijn het leven in de Bijlmermeer is, en hoe de buurtbewoners gezamenlijk oplossingen verzinnen voor hun problemen. Maar omdat de Bijlmer een slecht imago heeft en in de media wordt afgeschilderd als probleemwijk, wil niemand luisteren naar een Bijlmerbewoner.

Charly zwijgt dan ook lange tijd. Tot ze zelf in de media wordt neergezet als iemand die ze niet is. Dan kan ze niet langer zwijgen.

Reageer

Laat hier een reactie achter